Finaldrinkarna 2017

* Finalist för allra första gången i Årets Bartender
**Finalist för första gången och kandidat till SBG:s utbildningsstipendium

  • Albert Strömsholm**

Arbetsplats: Riverton View, Göteborg

Delaney

45 ml Navy Gin, Gunroom
1 Stänk, Angostura bitter
2 Stänk Black Walnut bitter, Fee Brothers
15 ml Gunpowder tea och lönnsirapslag, hemmagjort Drapera glaset med Ardbeg whisky

  •  Alexander Stefan*

Arbetsplats: Paddys Gin & Vin Bar, Malmö

Hazzle Dazzle

50 ml Brooklyn gin
15 ml Aperol
2 bsp Frangelico
1 dash Black Walnut bitters 1 nypa salt

  • David Berfner

Arbetsplats: Hotel Riverton, Göteborg

Hazel but no Hassle

4cl Brandy, Ysabel Regina
1cl Frangelico
3 Dashes, Chokladbitter, Scrappys
1 Dash, Apelsinbitter, Seehuseen’s Spirits
2 Droppar Mjölksyra

  • Elize Tuneld*

Arbetsplats: Bistro Jarlen, Halmstad

Wooden Style

5 cl Hendricks Gin
2 cl Grön Chartreuse
0,6 cl Granskottsolja, Spruce
1 barsked  Limeinfuserad honung, hemmagjort

  •  Jacob Schaar

Arbetsplats: TOYO, Lund

Khan’s Oak Smoke

4 cl Bourbon, Buffalo Trace
1 cl Vermouth, Cocchi
1 cl Amaro, Angostura
0,5 cl Blackberry&Allspice Shrub, Hemgjord
2 Stänk Black Walnut Bitter, Fee Brothers

  •  Jonatan Brinte**

Arbetsplats: Paddys Gin & Vinbar, Malmö

Madame Rouge

5 cl Gin, Madame Geneva Rouge
1.5 cl Bärlikör, Herz Dame
1.5 cl Rödvinscordial, hemgjord
2 cl Prosecco, Le Contesse
1 Droppe, Blodapelsin essence, Stählemühle

  • Kenneth Swärd

Arbetsplats: Mat & Destillat, Lund

Jord & Järn

4 clGin Skånska Spritfabriken
5 cl Rödbetsjuice, hemgjord
1 cl Kahlua
1 Dash äggvita
1 Spray Absinthe Herbsaint, The Spirit of New Orleans

  • Niclas Sonesson

Arbetsplats: Grilljanne, Malmö

Nick 2.0

4 cl Gin, Monkey 47
2 cl Absinthe Mythe
1,5 cl, Gurkjos , färskpressad
1,5 cl Citronjuie, färskpressad
1,5 cl Dillsockerlag, hemgjord
1,5 cl Äggvita en spray med Peychaudvatten

  •  Christel Möller

Arbetsplats: Restaurang Astern/Pulsen Konferens, Borås

Mauna Kea

4cl Vodka, Dark Chocolate, Tevsjö Destilleri
0,5cl Rum Coconut, Hults Dryck & Delikatess
2cl Tranbärs koncentrat, Vidasal
1cl Ingefärs- & chilisyrup, Hemgjord
3stänkCocktail bitters, Peychaud’s
6droppar Kallrökt vatten, Äkta rök

  •  Henrik Hveem**

Arbetsplats: Cava 42, Karlstad

Florem Terrae

2,5cl Mezcal, Agave de Cortes
2cl Fläderlikör, St Germain
1,5cl Burgans (Vitt vin)
1cl Citron juice 1st Citron zest

  •  John Söderberg

Arbetsplats: Steampunk Bar, Göteborg

Sloe Death of Pisco

2cl Pisco, Demonio de los andes
2cl Chartreuse Myrtille
2cl Sloe Gin, Hayman´s
2cl Färskpressad Citronjuice
1cl Sockerlag, hemgjord
5 Droppar Bitter, Seehuusen´s New World

  •  Matthiew Vallenbert**

Arbetsplats: Steampunk Bar, Göteborg

Steam cold Espresso

2cl Campari
1cl Patron XO cafe Likör
2cl Con Limone Gin, Malfy
4 Droppar Black Walnut Bitter, Fee Brothers

  •  Peter Bellmyr

Arbetsplats: Grappa, Varberg

Old guys rule

3cl Old English Gin
1,5cl Fläderlikör, St Germain
2cl Vermouth, Antica Formula
1 Barsked Fernet Branca
2 stänk Angostura orange bitter
Apelsinzest på en spik

  •  Sylvain Suzeau

Arbetsplats: Två kanten, Göteborg

Ekoko á ti

4 cl Hallands fläder
3 cl Vit vermouth infuserad med citronverbena, Hemgjord, grund Cocchi americano
2 cl Rosenkvittenjuice, Fristorps gård
2 cl Syrlig äppelmust, Fristorps gård
En nypa salt

  •  CH Eriksson*

Arbetsplats: Kitchen & Table Uppsala

Jan-E’s Bjärv-dräpar-grogg

4cl Härnö gin
4-5 droppar Bäverhojt,  Hemmagjord / brännvin special
2 cl Hjortron sockerlag,  Hemmagjord
3 cl Citronjuice, färskpressad

  • Elisabeth Edvinsson**

Arbetsplats: Restaurang Dalwhinnie, Östersund

Smokey Rhubarb

3,5 cl Gin, Thomas Dakin
0,5 cl Noilly prat
5 cl Rabarberjuice, hemgjord
2 dash Laphroaig 10y
1 dash vaniljvodka, Stolichnaya

  •  Michael Ternqvist

Arbetsplats: Restaurang Dalwhinnie, Östersund

A2C (Antipasto Cocktail)

3cl Gin, Thomas Dakin
1cl Limoncello, Luxardo
1cl Aperol
4cl Citrusjuice, hemgjord
6 Droppar Orange Bitter, Seehuusen Spirits
2 Squeeze Apelsinskal

  •  Robin Ek**

Arbetsplats: Cirkus teater, Stockholm

Svennevad promenad

2,5cl St Germain
2,5cl Ron Zacapa
1Barsked Dry Vermouth, Noilly Prat
Draperad med Svartvinbärs bitter, Hemmagjord
Serveras på isboll innehållande blommor

  •  Samuel Nord**

Arbetsplats: Hörnet, Karlstad

Beauty and the beast

3cl Hickoryrökt cognac, Martell VS, hemgjord
2cl Chambord
2cl Gul Chartreus
1 cl Rosvatten, Chtoura fields

  •  Tomislav Komljenovic

Arbetsplats: VY Skybar, Jönköping

Golden Lemongrass Martini

3 cl Navy Strength Gin, Four Pillars
1,5 cl Ingefärs & Citrongräslikör, Kreuzritter Zingiba
0,5 cl Jack Rudy, tonic extrakt
2 droppar Digestivebitter, Varumärke?
1 tsk Eucalyptus Honung, Granit
2-3 Bitar färsk Ingefära
2-3 Bitar färskt Citrongräs

Served on a plate with cold cuts of the sea. (Lax, jord, Wasabimajjo, Rädisa, bröd, regnbågsrom, krasse, Shizosallad, vit tryffelolja, fikon balsamico, creme fraish, svart kaviar, kallix löjrom, citrongräs, ingefära, citrongräs)


Med reservation för felskrivningar…

Tävlingen arrangeras av Sveriges Bartenders Gille