4cl Madame geneva gin blanc 2cl Fläder likör, Gold Engel 1cl Cherry Heering 2st Färska basilikablad, egenodlade 12st Färsk Mynta blad, egenodlade 3cl Färsk citronjuice, EKO 1 Stänk Cherry bitter, Fee Brothers

Finaldrinkarna från 2017 – Short’n dry

* Finalist för allra första gången i Årets Bartender
**Finalist för första gången och kandidat till SBG:s utbildningsstipendium

  • Albert Strömsholm**

Arbetsplats: Riverton View, GöteborgSveriges Bartenders Gille

Delaney

45 ml Navy Gin, Gunroom
1 Stänk, Angostura bitter
2 Stänk Black Walnut bitter, Fee Brothers
15 ml Gunpowder tea och lönnsirapslag, hemmagjort Drapera glaset med Ardbeg whisky

  •  Alexander Stefan*

Arbetsplats: Paddys Gin & Vin Bar, MalmöSveriges Bartenders Gille

Hazzle Dazzle

50 ml Brooklyn gin
15 ml Aperol
2 bsp Frangelico
1 dash Black Walnut bitters 1 nypa salt

  • David Berfner

Arbetsplats: Hotel Riverton, GöteborgSveriges Bartenders Gille

Hazel but no Hassle

4cl Brandy, Ysabel Regina
1cl Frangelico
3 Dashes, Chokladbitter, Scrappys
1 Dash, Apelsinbitter, Seehuseen’s Spirits
2 Droppar Mjölksyra

  • Elize Tuneld*

Arbetsplats: Bistro Jarlen, HalmstadSveriges Bartenders Gille

Wooden Style

5 cl Hendricks Gin
2 cl Grön Chartreuse
0,6 cl Granskottsolja, Spruce
1 barsked  Limeinfuserad honung, hemmagjort

  •  Jacob Schaar

Arbetsplats: TOYO, LundSveriges Bartenders Gille

Khan’s Oak Smoke

4 cl Bourbon, Buffalo Trace
1 cl Vermouth, Cocchi
1 cl Amaro, Angostura
0,5 cl Blackberry&Allspice Shrub, Hemgjord
2 Stänk Black Walnut Bitter, Fee Brothers

  •  Jonatan Brinte**

Arbetsplats: Paddys Gin & Vinbar, MalmöSveriges Bartenders Gille

Madame Rouge

5 cl Gin, Madame Geneva Rouge
1.5 cl Bärlikör, Herz Dame
1.5 cl Rödvinscordial, hemgjord
2 cl Prosecco, Le Contesse
1 Droppe, Blodapelsin essence, Stählemühle

  • Kenneth Swärd

Arbetsplats: Mat & Destillat, LundSveriges Bartenders Gille

Jord & Järn

4 clGin Skånska Spritfabriken
5 cl Rödbetsjuice, hemgjord
1 cl Kahlua
1 Dash äggvita
1 Spray Absinthe Herbsaint, The Spirit of New Orleans

  • Niclas Sonesson

Arbetsplats: Grilljanne, MalmöSveriges Bartenders Gille

Nick 2.0

4 cl Gin, Monkey 47
2 cl Absinthe Mythe
1,5 cl, Gurkjos , färskpressad
1,5 cl Citronjuie, färskpressad
1,5 cl Dillsockerlag, hemgjord
1,5 cl Äggvita en spray med Peychaudvatten

  •  Christel Möller

Arbetsplats: Restaurang Astern/Pulsen Konferens, BoråsSveriges Bartenders Gille

Mauna Kea

4cl Vodka, Dark Chocolate, Tevsjö Destilleri
0,5cl Rum Coconut, Hults Dryck & Delikatess
2cl Tranbärs koncentrat, Vidasal
1cl Ingefärs- & chilisyrup, Hemgjord
3stänkCocktail bitters, Peychaud’s
6droppar Kallrökt vatten, Äkta rök

  •  Henrik Hveem**

Arbetsplats: Cava 42, KarlstadSveriges Bartenders Gille

Florem Terrae

2,5cl Mezcal, Agave de Cortes
2cl Fläderlikör, St Germain
1,5cl Burgans (Vitt vin)
1cl Citron juice 1st Citron zest

  •  John Söderberg

Arbetsplats: Steampunk Bar, GöteborgSveriges Bartenders Gille

Sloe Death of Pisco

2cl Pisco, Demonio de los andes
2cl Chartreuse Myrtille
2cl Sloe Gin, Hayman´s
2cl Färskpressad Citronjuice
1cl Sockerlag, hemgjord
5 Droppar Bitter, Seehuusen´s New World

  •  Matthiew Vallenbert**

Arbetsplats: Steampunk Bar, GöteborgSveriges Bartenders Gille

Steam cold Espresso

2cl Campari
1cl Patron XO cafe Likör
2cl Con Limone Gin, Malfy
4 Droppar Black Walnut Bitter, Fee Brothers

  •  Peter Bellmyr

Arbetsplats: Grappa, VarbergSveriges Bartenders Gille

Old guys rule

3cl Old English Gin
1,5cl Fläderlikör, St Germain
2cl Vermouth, Antica Formula
1 Barsked Fernet Branca
2 stänk Angostura orange bitter
Apelsinzest på en spik

  •  Sylvain Suzeau

Arbetsplats: Två kanten, GöteborgSveriges Bartenders Gille

Ekoko á ti

4 cl Hallands fläder
3 cl Vit vermouth infuserad med citronverbena, Hemgjord, grund Cocchi americano
2 cl Rosenkvittenjuice, Fristorps gård
2 cl Syrlig äppelmust, Fristorps gård
En nypa salt

  •  CH Eriksson*

Arbetsplats: Kitchen & Table UppsalaSveriges Bartenders Gille

Jan-E’s Bjärv-dräpar-grogg

4cl Härnö gin
4-5 droppar Bäverhojt,  Hemmagjord / brännvin special
2 cl Hjortron sockerlag,  Hemmagjord
3 cl Citronjuice, färskpressad

  • Elisabeth Edvinsson**

Arbetsplats: Restaurang Dalwhinnie, ÖstersundSveriges Bartenders Gille

Smokey Rhubarb

3,5 cl Gin, Thomas Dakin
0,5 cl Noilly prat
5 cl Rabarberjuice, hemgjord
2 dash Laphroaig 10y
1 dash vaniljvodka, Stolichnaya

  •  Michael Ternqvist

Arbetsplats: Restaurang Dalwhinnie, ÖstersundSveriges Bartenders Gille

A2C (Antipasto Cocktail)

3cl Gin, Thomas Dakin
1cl Limoncello, Luxardo
1cl Aperol
4cl Citrusjuice, hemgjord
6 Droppar Orange Bitter, Seehuusen Spirits
2 Squeeze Apelsinskal

  •  Christopher Eriksson**

Arbetsplats: Hemma , JönköpingSveriges Bartenders Gille

Gin detox

2,5cl St Germain
2,5cl Ron Zacapa
1Barsked Dry Vermouth, Noilly Prat
Draperad med Svartvinbärs bitter, Hemmagjord
Serveras på isboll innehållande blommor

  •  Samuel Nord**

Arbetsplats: Hörnet, KarlstadSveriges Bartenders Gille

Beauty and the beast

3cl Hickoryrökt cognac, Martell VS, hemgjord
2cl Chambord
2cl Gul Chartreus
1 cl Rosvatten, Chtoura fields

  •  Tomislav Komljenovic

Arbetsplats: VY Skybar, JönköpingSveriges Bartenders Gille

Golden Lemongrass Martini

3 cl Navy Strength Gin, Four Pillars
1,5 cl Ingefärs & Citrongräslikör, Kreuzritter Zingiba
0,5 cl Jack Rudy, tonic extrakt
2 droppar Digestivebitter, Varumärke?
1 tsk Eucalyptus Honung, Granit
2-3 Bitar färsk Ingefära
2-3 Bitar färskt Citrongräs

Served on a plate with cold cuts of the sea. (Lax, jord, Wasabimajjo, Rädisa, bröd, regnbågsrom, krasse, Shizosallad, vit tryffelolja, fikon balsamico, creme fraish, svart kaviar, kallix löjrom, citrongräs, ingefära, citrongräs)


Med reservation för felskrivningar…

Tävlingen arrangeras av Sveriges Bartenders Gille