Presskontakt: Mikael Berglund Hveem 070 313 44 78 / press@sbg.nu


Årets Bartender 2020

Årets Bartender™ är Sveriges enda rikstäckande och märkesobundna bartendermästerskap. Tävlingen arrangeras av föreningen Sveriges Bartenders Gille och har så gjorts enda sedan starten 1949. År 2007 bytte tävlingen namn från Cocktail SM till Årets Bartender i syfte att lyfta personerna bakom drinkarna. Vinnaren representerar Sverige i VM-World Cocktail Championships.

Årets Bartender är det officiella Svenska Mästerskapet för yrkesverksamma bartenders och kval till World Cocktail Championships.

TÄVLINGEN

Alla som arbetar som bartenders har möjlighet att delta i tävlingen där man representerar sig själv och sin arbetsplats/restaurang. Första steget är att anmäla sig och registrera två drinkar till årets tema som är ”Året var ….” (Longdrink)

Förklaring: ”Storytelling” är en del av bartenderyrket, vi vill att du berättar en historia genom din drink. Hur tolkar man ett år med en drink? Det kan vara en specifik händelse, en sommarplåga på radio, en person som föddes eller bara att det var den varmaste sommaren i mannaminnen.

Deltagarnas uppgift i Årets Bartender 2020 är att komponera ihop en egen ”NYSKAPAD” drink med en historia. Kanske drinken som sätter deltagaren i historieböckerna som vinnaren av Årets Bartender 2020.


KALENDARIUM 2020

Kval & orter

  • Karlstad 1 Mars
  • Varberg 8 Mars
  • Uppsala 15 mars
  • Malmö 29 Mars

..med reservation för ändringar

Finalen 2020 genomförs på TVÅ dagar! ÅB fortsätter samarbeta med Vin & Delimässan

  • Göteborg 24- 25 April 2020

ÅRETS BARTENDER 2020 – JURY

Presenteras senare…

 


Logotyper och bilder press@sbg.nu