Presskontakt: Mikael Berglund Hveem 070 313 44 78

press@sbg.nu

Årets Bartender 2019

Årets Bartender™ är Sveriges enda rikstäckande och märkesobundna bartendermästerskap. Tävlingen arrangeras av föreningen Sveriges Bartenders Gille och har så gjorts enda sedan starten 1949. År 2007 bytte tävlingen namn från Cocktail SM till Årets Bartender i syfte att lyfta personerna bakom drinkarna. Vinnaren representerar Sverige i VM-World Cocktail Championships.

Årets Bartender är det officiella Svenska Mästerskapet för yrkesverksamma bartenders och kval till World Cocktail Championships.

TÄVLINGEN

Alla som arbetar som bartenders har möjlighet att delta i tävlingen där man representerar sig själv och sin arbetsplats/restaurang. Första steget är att anmäla sig och registrera två drinkar till årets tema som är ”Apéritif med och utan…”, alltså två drinkar!

Årets tema är framtaget med anledning av att föreningen Sveriges Bartenders Gille, som är arrangör, firar 70-årsjubileum som yrkesförening. Sverige var även med och grundade den internationella föreningen IBA-International Bartenders Association 1952, en förening med idag över 60 medlemsnationer. IBA arrangerar VM som till hösten går av stapeln i Chengdu, Kina.

I Årets Bartender tävlar man endast i klassisk cocktailtillredning.

VINNARNA –> Alla pristagare presenteras på länken. Bilder för publicering press@sbg.nu

 

ÅRETS BARTENDER 2019 – JURY

Anette Rosvall som bl.a. känns igen från Året Runt och STAR FM.

Anette.2Foto: Charlotte Gawell

Sylvain “Sly” Suzeau bartmästare på Brasseri Lipp i Göteborg

Sylvain.2

Eddie Rudzinskas ägare och grundare av succéföretaget Cocktails_for_you

Eddie.2Foto: Cocktails_for_you

Oscar Hernandez President i Sveriges Bartenders Gille med över 20 år i barindustrin.

oscar HernandezFoto: Janus Langhorn

 

FLAIR

I Årets Bartender har man tidigare tävlat i två klasser, klassiskt och Flair. Flair utgick som en del i Årets Bartender 2018 men är i år tillbaka genom ett fyrnations samarbete mellan Sverige, Finland, Estland och Lettland. Fyra tävlingar i respektive land genomförs inom året. Bäst placerad i respektive land blir sin nations flair representant i vidare kval mot VM. Mer information om detta på www.sbg.nu

 

Logotyper och bilder press@sbg.nu

 

Med reservation för ändringar…