Presskontakt: Oscar Hernandez 076 8389408

Datum:

15 december 2017 till 15 februari är tävlingsanmälan öppen
18 februari 201 – Sista inlämningsdag för recept
4 mars 2018 – Publicering av tävlande med namn, ort och arbetsplats
10-18 mars Regionskval i tre olika städer
Kval 1 – 10 mars / Borås
Kval 2  – 11 mars / Malmö
Kval 3 – 18 mars / Uppsala
senast 20 mars – Publicering av finalisterna med namn, ort, arbetsplats
21 april – FINAL på Vin & Delimässan i Göteborg

Allmän information om tävlingen:

Årets Bartender™ är Sveriges enda rikstäckande och märkesobundna drinkmästerskap. Tävlingen arrangeras av föreningen Sveriges Bartenders Gille och har så gjorts enda sedan starten 1949. År 2007 bytte man namn från Cocktail SM till Årets Bartender för att lyfta personerna bakom drinkarna.

Sverige har i närtid vunnit VM två gånger, 2015 & 2017 genom Dosa Ivanovs (Norda Bar & Grill i Göteborg) och Tommi Komljenovic (VY & Tullhuset i Jönköping)

Bedömningskriterier i Årets Bartender – Klassiskt

De tävlande har i förväg skickat in egna recept på nyskapad cocktail. De tävlande har en kort presentation av sin drinkidé innan blandning, därefter har man sex minuter på sig att färdigställa sina drinkar. Både bartendern och drinkarna bedöms. Bartendern bedöms för sin muntliga presentation, för utförandet av sitt arbete och självklart även för drinken. Noggrannhet och ett snyggt genomförande premieras. Drinkarna bedöms för sitt utseende, arom, smak och helhet. Smaken har högst koefficient.

Jury

I olika stadier av tävlingen så finns alltid minst två domare och ända upp till åtta stycken i slutfinalen. Dessa bedömer drinkarnas utseende, doft smak och helhet samt bartenderns prestation. Bartender är ett hantverksyrke och det märks tydligt när hantverket är väl utfört.

 

Logotyper och bilder press@sbg.nu

 

Med reservation för ändringar…