Presskontakt: Mikael Berglund Hveem 070 313 44 78 / press@sbg.nu

 

VIKTIG INFORMATION PGA COVID-19

Pga omständigheterna kring COVID-19 så har vi beslutat att göra nödvändiga förändringar i både kval och final av Årets Bartender. Samtliga tävlande kommer informeras via mail 16 mars.

Vår avsikt är att utse Årets Bartender 2020 men på annat sätt än tidigare planerat. Hälsan är viktigast och vi vill inte riskera våra medlemmars hälsa genom större folksamlingar.


Årets Bartender 2020

Årets Bartender™ är Sveriges enda rikstäckande och märkesobundna bartendermästerskap. Tävlingen arrangeras av föreningen Sveriges Bartenders Gille och har så gjorts enda sedan starten 1949. År 2007 bytte tävlingen namn från Cocktail SM till Årets Bartender i syfte att lyfta personerna bakom drinkarna. Vinnaren representerar Sverige i VM-World Cocktail Championships.

Årets Bartender är det officiella Svenska Mästerskapet för yrkesverksamma bartenders och kval till World Cocktail Championships.

TÄVLINGEN

Alla som arbetar som bartenders har möjlighet att delta i tävlingen där man representerar sig själv och sin arbetsplats/restaurang. Första steget är att anmäla sig och registrera två drinkar till årets tema som är ”Året var ….” (Longdrink)

Förklaring: ”Storytelling” är en del av bartenderyrket, vi vill att du berättar en historia genom din drink. Hur tolkar man ett år med en drink? Det kan vara en specifik händelse, en sommarplåga på radio, en person som föddes eller bara att det var den varmaste sommaren i mannaminnen.

Deltagarnas uppgift i Årets Bartender 2020 är att komponera ihop en egen ”NYSKAPAD” drink med en historia. Kanske drinken som sätter deltagaren i historieböckerna som vinnaren av Årets Bartender 2020.


KALENDARIUM 2020

Kval & orter

  • Karlstad 1 Mars
  • Varberg 8 Mars
  • Uppsala 15 mars
  • Malmö 29 Mars

Pga COVID-19 så kommer kvarvarande deltagare att få kvala enskilt eller i mindre grupper utan publik.

Finalen 2020 genomförs på TVÅ dagar

  • Göteborg 24- 25 April 2020

Finalen skjuts upp på obestämd tid. Vill du få besked så fort något ändra? maila oss på press@sbg.nu Logotyper och bilder press@sbg.nu